Weleda - Серия за бебета и деца с бял слез

Аз имам атопичен дерматит. Това не е нещо, което обичам да споделям и наистина е неприятен проблем. За мое огромно съжаление дъщеря ми е наследила моята кожа.

Можете да прочетете повече информация за атопичният дерматит в сайта на Weleda.

За да ви обясня на кратко, имам много суха кожа на тялото, много чувствителна и от време на време ми се появява екзема - сухи зачервени петна. За мой ужас, това се случва най-често лятото, което предполагам е заради топлината, потенето, по-честото къпане, плуване в басейни, ползване на различни слънцезащитни кремове и т.н. За мое щастие, Сианна (дъщеря ми) не е имала проблеми с кожата от близо две години (Тя е на две години и девет месеца). В първите месеци след раждането й, кожата й беше изключително суха, зачервена и разранена. Налагаше се да използваме най-различни кремове, олиа за вани и да внимаваме много каква козметика ползваме. За щастие с времето се справихме и в момента кожата й не е имала раздразнения. Никога не пропускаме да я намажем обилно с лосион за тяло след баня или когато усетя, че кожата й е по-суха.

Weleda от дълги години създават прекрасна натурална козметика за малки и големи и много се зарадвах, когато разбрах за новата им серия с бял слез, която е насочена точно към деца (и възрастни) с проблемна, чувствителна кожа, с/предразположена към атопичен дерматит.

Можете да прочетете подробното описание на серията в сайта на марката.

Ще започна с нашите впечатления от лосиона за тяло.

IMG_1960IMG_1955

Той е 200мл, няма добавени аромати и ухае много леко и нежно, на нещо много приятно и познато, което не мога да определя. Разнася се лесно по кожата. Лично по моята ужасно суха кожа попива почти веднага без да оставя следа. При Сианна не попива напълно и оставя кожата леко мазна и лъскава, но не е нещо фрапантно и според мен е идеален за използване вечер.

IMG_1965

Влюбих се в лосиона още след първо използване, защото тъкмо беше започнала да се появява екземата ми на едната ми ръка (кожата ми беше зачервена и по-суха в един очастък), намазах се и на сутринта зачервяването и сухатата бяха изчезнали. Препоръчвам го на всеки с подобен проблем, независимо дали е за вас или за детето ви.

IMG_1944

Към лосиона получих и две мостри по 10мл. на кремчето срещу подсичане и крема за лице.

IMG_1974

Сианна имаше проблем с подсичане докато бяхме на почивка и мисля че този крем й помогна да й мине доста по-бързо. Лично аз не съм го тествала, а и тя е прекалено малка, за да даде отзиви.

IMG_1953Кремчето за лице вече тествахме и двете. Слагах от него на Сианна само няколко пъти когато усещах, че има нужда от допълнителна хидратация вечер, например ако през деня е била по-дълго на слънце, имало е вятър и т.н. Наистина й се отрази много добре. Аз самата използвах кремът няколко вечери и на сутринта кожата ми беше много мека и освежена. Но аз лично, освен че съм с чувствителна кожа на лицето, е и смесена - много мазна Т зона и много суха останала част. За това този крем ми дойде леко тежък и мазен за моите нужди.

Наистина съм много доволна от цялата серия и мисля да продължаваме да я използваме с дъщеря ми. Продуктите на Weleda можете да намерите в аптеките.

Цената на лосионът за тяло (200мл) е около 40 лева

Кремът против подсичане (50мл) - около 20 лева

Кремът за лице (50мл) - около 25 лева

Няма коментари