Philips Lumea - IPL система за премахване на окосмяване - Първи впечатления

Philips Lumea използва технология със светлина, наречена IPL (интензивна импулсна светлина), която използват и професионалните салони за красота.


Philips Lumea излъчва леки светлинни импулси в корена на косъма. Вследствие на това, косъмът пада по естествен начин и повторното му израстване се подтиска. Редовното третиране поддържа кожата гладка.


Ще започна с дизайна на този уред, който е меко казано прекрасен. Наистина от километри си личи, че е висококачествен и добре изработен. Изключително ми харесва колко е опростен, ненужните бутони са сведени до минумум. Уредът е лек и много удобен за захващане.

Philips Lumea IPL домашен фотоепилатор


Philips Lumea IPL домашен фотоепилатор


Philips Lumea IPL домашен фотоепилатор


Philips Lumea IPL домашен фотоепилатор


Philips Lumea IPL домашен фотоепилатор
Начинът на употреба е изключително лесен, а и има подробно упътване, което ще отговори на всичките ви въпроси.

В youtube канала на Philips има и видео клипове с български превод с подробни обяснения, така че трудно можете да използвате продукта погрешно.

Ето и снимки на самата кутия за допълнително информация:[gallery ids="2861,2860,2859,2858,2857"]Philips Lumea има 5 степени на сила.

Philips Lumea IPL домашен фотоепилатор


С леко натискане на бутона за изключване усилвате степента.

Philips Lumea IPL домашен фотоепилатор


Ако искате да го изключите, просто задръжте по-продължително бутона.

Philips Lumeaима много удобна лампа, която светва в зелено като уредът е допрян плътно до кожата под прав ъгъл.

Philips Lumea IPL домашен фотоепилатор

Philips Lumea IPL домашен фотоепилатор

Друг голям плюс е, че няма начин без да искате да си светнете в очите или да се притеснявате, че това може да се случи, ако уредът попадне в ръцете на детето ви.

След използване, лампичката на Philips Lumea трябва да се почисти с предоставената в комплекта кърпичка. Всичко става много бързо и лесно, без вода или препарати.

Philips Lumea IPL домашен фотоепилатор

Philips Lumea IPL домашен фотоепилатор

Philips Lumea IPL домашен фотоепилатор


Уредът върви и с практична торбичка в която да го съхранявате.

Philips Lumea IPL домашен фотоепилатор


Сега ще поговоря и за самият процес на ползване. Уредът се ползва на чиста (без кремове, лосиони) и обръсната (не епилирана, депилирана, след кола маска) кожа. Важно е коренчетата на космите да са налични. Не се препоръчва да се използва върху изгоряла, наранена кожа или татуировки. Поне 48 часа след използването на уредът не трябва да се излагате прекалено на слънце и ако го правите трябва да използвате слънцезащитен фактор. В началото Philips Lumea се използва веднъж на две седмици. След първите 4-5 процедури използването се разрежда според необходимостта. След време косъмчетата оредяват и спират да растат на места.

Фотоепилацията с Philips Lumea НЕ боли. На краката си използвам уредът на 5 степен и не чувствам нищо. Ръцете ми са по-нежни и с тен и при тях на 5-та степен на места усещам леко затопляне. Опитах на най-силната степен и подмишниците си, за да знам какво е най-лошото, което може да ми причини уредът, което беше леко, краткотрайно опарване. При подмишниците си и в бикини зоната, използвам уредът на 4 степен. Съветвам ви да започнете от най-ниска и постепенно да минете на по-висока степен, докато не откриете най-високата, при която не изпитвате дискомфорт.

Уредът е много тих, чува се леко едно вентилаторче, което го охлажда.

Процесът на фотоепилиране на цялото тяло е малко по-дълъг от този с нормален епилатор, защото местата минати с Philips Lumea трябва да се застъпват.

За подмишниците отнема около 1 минута, толкова и за бикини зоната. Ръцете са около 5-8 минути, а краката около 15. С времето става по-бързо, защото вече му се хваща цаката. Но като цяло не е болка на умиране, защото се прави веднъж на две седмици, за първите пъти, а после по-рядко.

След първото използване косъмчетата ми поникват много по-бавно.


Фото епилация в салон за красота струва около 300-500+ лева за ЕДНА процедура на ръце, крака, бедра, подмишници и бикини зона. Това прави Philips Lumea дори и евтин продукт, защото на цената на една процедура можете да го ползвате с години, както вие, така и майка, сестра, приятел, приятелка, съпруг. Philips Lumea има 2 година международна гаранция и не се нуждае от подмяна на лампи или други скрити консумативи. А и можете да си го закупите на изплащане от големите магазини като Техномаркет и Технополис. Препоръчителната цена на този модел е 599лв. Друг плюс е, че правите всичко в комфорта на собственият си дом, в удобно за вас време. Уредът е почти напълно безшумен и спокойно можете да гледате филм или да слушате музика/аудио книга.

Не казвам, че това са малко пари, но според мен това е една прекрасна инвестиция и уредът може да бъде ползван и от друг член на семейството.

Очаквайте и допълнителен пост с резултатати при мен и при мъжът ми (да, пак го изнудих да е опитно зайче).

Надявам се да съм била изчерпателна и полезна.

Няма коментари