Система за гел маникюр в домашни условия - Gel Nails At Home на Essence

Най-новата ми страст е гел маникюра. Благодарение на Essence мога да си го правя сама, бързо, лесно и евтино.

Като майка на малка маймунка, нямам никакво време да си правя нов маникюр на всеки три дни и това е една от причините идеята за красив гел маникюр, който трае 10 дни ме съблазнява толкова много.

Стъпките за правенето му са съвсем лесни и наистина става бързо и дава професионално изглеждащи резултати.

IMG_5989Трябват ви сладурската малка LED лампа ( 39,99лв); cleanser/обезмаслител (5,49лв); primer/база (5,49лв); peel off база (6,49лв) и топ лак, който се предлага в два варианта- прозрачен и телесен за френски маникюр (6,49лв). На кратко - за 63,95лв. можете да си направите безброй много гел маникюри в удобството на собствения си дом. Цените на подобни лампи на други марки са в пъти повече.

Самата лампа е много сладка, малка и удобна. Можете да я включите в USB порта на компютъра си и да се лакирате докато гледате филм или дори работите или ако имате зарядно за телефон с преходник като моето, можете да я включите в контакта.

IMG_5765IMG_5993За да не стане постът ми роман, няма да описвам самия процес, а ще ви пратя да изгледате видео как точно се ползва сетът или да прочетете в сайта на марката.

Няколко съвета:

Използвайте пресовани тампончета за грим, за да не залепват власинки по ноктите ви.

За най-добър резултат ползвайте лакове на Essence, защото гела може да не се спогоди с формулите на другите марки.

Наистина почистете добре, ако излезете от нокътя с базата или топ лака.

Възможно е при "печене" топ лака да се свие малко. Ако сте сложили брокатен лак ви съветвам да сложите отново малко топ лак на върха на нокътя и отново да поседите 10 секунди под лампата. Така със сигурност ще имате по-траен маникюр.

IMG_5967Може да усетите леко затопляне на нокътя докато използвате лампата. Не е нищо страшно и болезнено.

Ето и първият ми опит за гел маникюр с лак на Essence от лимитирана серия. Това е на 6-7 ден след нанасяне. Бях излязла на места с базата и в едното ъгълче се беше отлепило малко, също не бях нанесла топ лак върху връхчетата на ноктите. Бях толкова ентусиазирана, че всичко забравих. Въпреки разсеяността ми, маникюра стана доста добър, но го махнах, защото ми омръзна.

IMG_5893След това нямах търпение да опитам и топ лака за френски маникюр:

IMG_5911

IMG_5916IMG_5914Най-голямото предимство на системата на Essence е, че като ти омръзне маникюра не трябва да се мъчиш с лакочистители и други, а просто отлепяш лака:

IMG_5931Процеса не е болезнен или прекалено труден. Нокътя е леко сух след махането на гела, но малко крем за ръце или масло за кожички и нокти решава проблема за минути. Няма нужда да се притеснявате, че целия ви гел ще се отлепи от самосебе си докато си миете косата например, достатъчно здрав е стига да не сте излизали от ноктря и да сте го покрили добре с топ лак. Аз лично не съм имала проблем с трудно отлепване, гела на почти всички нокти се сваля целия, а не на части.

Най-ентусиазирана съм от факта, че вече мога да нося така любимите си брокатени лакове. Когато не използвам гел системата, ми трябват 2-3 слоя топ лак, за да се изравни броката и да е наистина блестящ, а дойде ли време за махане...о, тогава ми се плаче, защото брокатения лак наистина се маха бавно и трудно. За щастие с тази система нямам тези проблеми. Един слой от топ лака е достататъчен и ноктите изглеждат като излязли от списание, а свалянето - просто отлепяне.

6

5

3

2

И лакът наистина е издражлив. Като майка постоянно пера, мия си ръцете, къпя себе си, малката, ровя в пясъчници и наистина не щадя ноктите си. Трайността много ме радва, защото лятото наближава и като отидем на почивка, няма да се притеснявам и да нося 1000 лака и пособия за нокти. Ще си направя един маникюр и ще съм с него през цялата ни почивка.

Наистина горещо ви препочървам тази система. Освен, че е удобна, лесна за използване, компактна, дава професионални резултати в къщи, е и на много добра цена. Само проверете колко струва един гел маникюр в близкия до вас салон и можете да си направите сметката. Можете да намерите продуктите на Essence в DM, Lilly и други избрани магазини.

Няма коментари