Как да си направим аксесоар с око

Доста от вас ме питаха как правя панделките с очи. Ето и снимки от самия процес. Започвам като разделям едно топче за пинг понг на две с помощта на малка ножица. След това с пиличка за нокти или шкурка заглаждам краищата, които може да са неравни от изрязването; с разредител за лак или лакочистител на едно памуче бързо почиствам топчето, ако има щампа с лого или просто не е достатъчно бяло или гладко. Често след това полепват власинки от памука и затова го избърсвам добре и с мокра кърпичка. Това е резултата:

DSC01038

С черен лак за нокти правя зеницата, т.е едно черно кръгче:

DSC01043

Избирам си цвят за ириса и с четката на лака правя окръжност около зеницата:

DSC01046

След това взех друг леко прозрачен лак и направих няколко линии за по- 3Д ефект:

DSC01051

След това взех леко прозрачен син лак, от тези с тънките четки, и обиколих ириса и направих линиики около зеницата:

DSC01052

Сложих един пласт топ лак с миниатюрни бляскави частици само върху ириса. С бял лак (нямах по-плътен) направих две точици, които да приличат на отразена светлина:

DSC01060

След това с лак за рисуване по нокти направих вените на окото:

DSC01063

И след това сложих топ лак върху цялото око:

DSC01069

След това със затоплена на свещ/запалка игличка, можете да пробиете по някоя дупка в края на окото за да можете да го зашиете някъде, а можете и просто да го залепите.

Аз слагам моите произведения върху черна панделка с щипка, която мога да слагам и в косата си и върху дрехи. Вие можете направо да я зашиете, да залепите безопасна игла или шнола за коса.

DSC01074

Фибата е от Джъмбо, беше в пакет от 5 или 10. Аз правя всичко с лакове за нокти, но сигурно има и подходящи маркери и акрилни бои за целта, но аз предпочитам да използвам каквото имам налично.

Няма да ви показвам как се правят самите панделки, защото има много видео и снимкови уроци из интернет, а и поста стана много дълъг. Ето някои от другите очи, които съм рисувала:

DSC01079

DSC01078

DSC01080

DSC01081

Според мен са много сладки и прекрасен аксесоар за Хелоуин или друг повод :)

Успех и ще се радвам да видя вашите творения!

Няма коментари