Малки трикове и съвети №2

Ако имате проблемна кожа и лесно ви излизат пъпки ви съветвам да не бършете лицето си след миене с хавлиена кърпа, а да си вземете една ролка кухненска хартия или отделни кърпички за еднократна употреба и да попивате влагата с тях. За съжаление хавлиените кърпи задържат бактерии и влага и в повечето случай не се перат всеки ден, а и може и други членове на семейството ви да ги ползват. Като използвате еднократни кърпички, ги изхвърляте и не замърсявате почистената си кожа отново с бактерии.

Друг трик е да сменяте колкото се може по-често калъфките си за възглавница. На вторият ден след като смените калъфката, обръщате възглавницата от другата страна, на третия слагате нова. Колкото и ужасно да звучи през ноща се потим и кожата ни отделя мастните си сектери, които я хидратират, но всичко попива в калъфката и е царство за бактериите.

Почиствайте телефона си със специална кърпичка, защото като говорите по-дълго по него, отново различни бактерии полепват и следващия път отново си ги слагате на лицето.

За по-тонизирана кожа и за да мобилизирате кръвообращението на кожата си, сутрин я измиите обилно със студена вода, не хладка, а студена.

Ако искате да изравните тена си, да намалите слънчевите/старческите петна, да намалите луничките си си - правете маска със сок от магданоз. Един два-два пъти седмично пасирате или се опитвайте да изцедите пресен магданоз, мажете лицето си със сместа и седите така 10-15 минути. Имайте предвид че можете да усетите леко щипане, след това изплакнете. След няколко такива маски ще видите изсветляване на луничките.

Сега няколко съвета за коса:

Ако косата ви лесно се заплита и като се събудите стърчи навсякъде ви съветвам да си вземете сатенени или копринени калъфки за възглавница. Така ще намалите триенето, което е между косата ви и тъканта на калъфката и косата ви няма да се заплита и къса.

Можете да връзвате косата си високо горе с платнен ластик, който не се заплита и не скубе. Така като се събудите ще имате обем в корените, а и пак ще сте намалили триенето на косата във възглавницата докато спите.

Ако искате боята ви да трае по-дълго време, косата ви да е по-лъскава и здрава я мийте с колкото можете по-студена вода. Аз лично съм от хората, които се къпят с почти вряща вода от както се помня, но това е пагубно за косата, защото на практика почти я варите. От горещата вода горния слой на косъма се уврежда, от което косата губи блясака си и здравината си. Както знаете и цветните дрехи се перат в по-студена вода, за да не пада цвета им, същото е и с косата. От горещата вода боята се отмива много по-бързо. Обещавам ви, че ще усетите голяма разлика в общото състояние на косата си след като започнете да е миете с хладка/студена вода.

Надявам се някои от съветите да са ви полезни. Започвам да мисля за трета част на публикацията :)


Няма коментари