Цветна коса

Няма как да не започна с цветната си коса, защото винаги предизвиква въпроси :)


По рождение съм със скучната за мен тъмно кафява коса:

Минала съм през черното, червеното, оранжевото, патладжаненото, черно с червено, черно със синьо, черно с бяло... След като родих си казах, че моментът да боядисам косата си в любимия ми цвят настъпи. Реших, че е по-добре да го изкарам от системата си докато бебка е малка. И така станах лилавокоска.
Процеса е сравнително лесен. Изсветлявам косата си с руса боя за коса или обезцветител (в зависимост какво има в кварталното магазинче за козметика) и после нанасям цветните тонатори. Колкото по-светла е косата, толкова по-ярък и наситен става избраният цвят. Аз ползвам тонаторите/боите на Старгейзър (Stargazer), които купувам от магазин "На Тъмно" или от техния онлайн магазин. Те са безамонячни и се отмиват след няколко измивания.
До скоро бях розово-лилава,

(на снимката съм боядисана с Stargazer UV Pink, Stargazer Violet)

Но сега съм тюркоазено-лилава.

(на тази снимка съм боядисана с Directions Violet,Stargazer UV Turquoise)


Използвах Stargazer Violet за лилавите 80% от косата ми.Не съм много доволна от издържливоста ѝ и затова си поръчах от ebay боя за коса Directions на La Riche, пак Violet.
Лилавото на Старгейзър е с по-син подтон и издържа колкото си пише на опаковката - 6 измивания. Като майка на малко маймунче, нямам време (и пари) да се боядисвам всеки път щом си измия косата, защото цвета избледняваше доста. По тази причина опитах боята/тонатора на Дирекшънс и съм доста доволна. Цветът е по-траен, лилавото е с розов подтон.
Розовото,което ползвах беше UV Pink. Ужасно трайно (няма махане, освен с Деколор) и наистина е електриково розово :

Тюркоазеното е пак UV, доста е трайно. От мързел го пльоснах директно върху розовото и странно как се получи синьо.


И сега съм лилава с кичур,който се прелива от тюркоазено (където не е имало наслоено розово) към синьо.От ляво на дясно: Stargazer Violet, Directions Violet, Stargazer UV Pink, Stargazer UV Turquoise.
И двете марки имат желирана консистенция, като тази на Дирекшънс е малко по-гъста.
Stargazer e 70ml, a Directions e 88ml. Цените са близки - около 14 лева. В бъдеще мисля да пробвам и тюркоазено на марката Directions и ако мога да пусна сравнение между двете марки :)

Няма коментари